Leffafriikin päiväkirja...

 Hoijaa, täällä taas!

Piti puhua tällä kertaa jalkapallosta, mutta yritetäänpä joskus toiste uudestaan. Tänään on sellainen kattaus elokuvia repussa, ettei FA Cupin 3. kierroksen tai tammikuun siirtoikkunan läpikäymiseen riitä yksinkertaisesti kiinnostusta.
 Ne leffat! Scarface Al Pacinon tähdittämänä, Tarantinon Jackie Brown, sekä Mafiaveljet ja Taxidriver (Scorsese + De Niro!) pitävät huolen siitä, ettei seuraavina parina (t)yönä juuri nukuta. Vielä kun television puolelta saa tallennukseen Schindlerin listan, voidaan tämän viikonlopun muut suunnitelmat unohtaa. Mainiot pari yötä siis tulossa!

Sain tuossa taannoin päätökseen projektin, jonka jälkeen olen pariakymmentä Oscar-voittajaelokuvakokemusta rikkaampi ja huomattavasti avoimempi erilaisille elokuville, joita kohtaan minulla oli aiemmin ennakkoluuloja. Esimerkkeinä voidaan mainita sellaiset elokuvat kuin 'Milk', 'Piiat', 'La Vie En Rose' sekä 'Iron Lady'. Noita elokuvia tuskin olisin koskaan katsonut ilman tätä projektia ja täytyy myöntää, että ei se Akatemia niitä Oscar-voittajia ihan hatusta temmo. 'Milk' esimerkiksi, joka kertoo Amerikan ensimmäisen homoseksuaalin vaalikampanjoinnista ja pyrkimisestä kongressiin, muutti totaalisesti allekirjoittaneen käsityksen siitä, millainen näyttelijä Sean Penn on. Aiemmin esimerkiksi 'Carlito's Way' ja 'The U-Turn' -elokuvissa näytellyt Penn teki täysin erilaisen roolin Harvey Milkinä ja vakuutti ainakin minut kyvyistään.

Tuo lista käsitti Oscar-voittajat vuosilta 2007-2011 kategorioista Paras elokuva, Paras mies- ja naispääosa, Paras mies- ja naissivuosa, sekä Paras alkuperäinen käsikirjoitus. Elokuvia oli yhteensä 23, enkä olisi uskonut, että jaksan yhtä suurella mielenkiinnolla katsoa niin Edith Piafista kertovaa elämäkertafilmiä, kuin Yön Ritariakin. Tässä vielä nuo elokuvat, jos joku kenties tahtoo nähdä muutaman hyvän rainan:

2007: Juno, LA VIE EN ROSE, Michael Clayton, No Country For Old Men, There Will Be Blood.
2008: THE DARK KNIGHT, Milk, The Reader, Slumdog Millionaire, Vicky Cristina Barcelona.
2009: The Blind Side, Crazy Heart, The Hurt Locker, INGLOURIOUS BASTERDS, Precious.
2010: BLACK SWAN, The Fighter, The King's Speech.
2011: The Artist, Beginners, The Help, THE IRON LADY, Midnight In Paris.

(ISOLLA olen kirjoittanut ne elokuvat, joita pidän itse kyseisen vuoden parhaimpana).

Noista elokuvista voisi jauhaa loputtomasti, mutta nyt yö ja Scarface kutsuvat joten, Onnellisia Unia teille muille!

Share this:

CONVERSATION

0 kommenttia:

Lähetä kommentti