Palkintopöhinää: Critics' Choice Movie Awards

Uusi viikko ja vaikka flunssa pakotti pitämään sairaslomapäivän, niin Hollywood ei lepää. Viime yönä jaettiin jälleen lisää titteleitä, kun Critics' Choice Movie Awardsit jaettiin Santa Monicassa, Kaliforniassa. Samassa gaalassahan jenkkikriitikot palkitsivat myös parhaat televisiosarjat ja -elokuvat, mutta keskitytään me nyt kuitenkin näihin valkokangaselokuviin. Palkinnot jaettiin nyt 21:n kerran ja kategorioita oli kaiken kaikkiaan 28, kun Parhaiden elokuvien ja tekijöiden ohella elokuvat oli jaettu vielä erikseen omiin genreihinsä.

Ehdokkuuksien osalta tapahtumassa hallitsivat tutut naamat, kun Mad Max: Fury Road (13), The Revenant (9), Carol (9) ja The Martian (9). Itse gaalassa yksi oli kuitenkin ylitse muiden, kun Mad Max: Fury Road nappasi hurjat 9 palkintoa, joista merkittävämpinä Parhaan Ohjauksen ja Parhaan Toimintaelokuvan palkinnot. Carolin tekijät joutuivat pettymään karvaasti, kun 9 ehdokkuuden elokuva jäi kokonaan ilman palkintoa Critics' Choicessa.

Mad Max: Fury Road jyrää vakuuttavasti Tom Hardyn johdolla kohti Dolby Theateria (Village Roadshow Pictures)

Oscar-gaalaa ajatellen voidaan todeta, että Parhaan Elokuvan palkinnon osalta peli vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta. Spotlight vei kriitikoiden äänestyksessä voiton, kun Golden Globeissa juhli The Revenant. Nämä kaksi lienevät kaikkein vahvimmilla Oscar-kisassa, vaikka mielestäni Mad Maxin menestys on ollut niin hurjaa, ettei sitäkään voi unohtaa.

Leonardo DiCaprio pokkasi Parhaan Miespääosan palkinnon ja nyt alkaa kyllä oikeasti näyttää siltä, että tämä on todella SE vuosi Leolle. Myös Sylvester Stallone vankisti asemaansa Oscar-kisassa, kun mies palkittiin Golden Globen perään myös Critics' Choice Awardilla Parhaasta Miessivuosasta. Naisten puolella näyttäisi siltä, että hehkutettu Carol floppaa palkintokaudella todella pahasti, sillä se sai nytkin mainitut 9 ehdokkuutta, mutta edes Cate Blanchettin suorituksesta tai Rooney Maran sivuosaesiintymisestä ei palkintoa herunut. Brie Larson (Room) sen sijaan näyttäisi jyräävän Naisten sarjassa Jennifer Lawrencen ja Cate Blanchettin ohi kohti kirkkaimpia parrasvaloja, hyvin yllättävästi. Parhaan Naispääosan palkinnon vei siis Larson, joka nousi Oscar-suosikiksi jo voittamalla Golden Globen Blanchettin edestä. Danish Girlin piti olla Eddie Redmaynelle elokuva jolla hän uusii viime vuoden Oscar-voittonsa, mutta nyt näyttäisikin siltä että elokuvan todellinen menestyjä onkin Alicia Vikander. Göteborgilaisneito voisi olla ehdolla myös Naispääosakategoriassa, mutta kuten Golden Globeissa, myös Critics' Choicessa nainen voitti Parhaan Naissivuosan palkinnon.

George Miller voitti siis ohjaustyöstään Mad Max: Fury Roadissa Parhaan Ohjauksen palkinnon. Tämä tekee Oscar-kisasta jälleen mielenkiintoisemman, kun Alejandro G. Iñarritu jäikin nuolemaan näppejään. Käsikirjoituspalkinnot menivät The Big Shortille ja Spotlightille, joka palkittiin myös Parhaasta Näyttelijäkaartista. Vuoden Nuori Näyttelijä -palkinnon vei Room -elokuvassa Brie Larsonin rinnalla näyttelevä Jacob Tremblay, joka unohdettiin täysin Oscar-ehdokkuuksista. Vieraskielisen Elokuvan sarjassa Saul Fia - Son of Saul jatkoi menestystarinaansa nappaamalla jälleen yhden palkinnon. Parhaina Elokuvina omissa genreissään palkittiin The Big Short (Komedia), Ex Machina (Sci-fi/Kauhu), Amy (Dokumentti) ja Mad Max: Fury Road (Toiminta).

Tällaisia tänä aamuna. Seuraava merkittävä palkintogaala pidetään 30.1. jolloin näyttelijät valitsevat omasta joukostaan parhaat suorittajat Screen Actors' Guildin palkintojen muodossa. BAFTAt jaetaan 14.2. ja niin, Oscar-gaala on vuorossa sitten 28.2. Critics' Choice Awardseista pääsee lukemaan enemmän TÄÄLTÄ, jos vaikka haluat tietää mitkä tv-sarjat juhlivat Kalifornian yössä. Minä laitan nyt silmät hetkeksi kiinni ennen lääkäriä, hyvää viikkoa!

Share this:

CONVERSATION

2 kommenttia:

  1. Onpa kyllä jännä, miten tämä CC sekoitti pakkaa melko lailla! Innolla odotan Baftoja! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sekoitti tosiaan! Jostain luin että tuo Room ja Brie Larsonin suoritus siinä on reippaasti yliarvostettu. Saattaa olla katkeruuden sanojakin mutta tullut vastaan useammin kuin kerran joten pakko sitä(kin) päästä katsomaan mahd pian :D

      Poista