Sokerihuurrettu Huijaus

Kyllä minä niin mieleni pahoitin...

Olen syntynyt 1980-luvun lopulla, joten Maikkarin 90-luvun mainoskatkot lastenohjelmien lomassa herättävät joka kerta niitä Youtubesta tms nähdessäni nostalgiaryöpyn, jonka seurauksena fiilistelen timanttista ysäriä tuntitolkulla niin musiikin, tv-ohjelmien kuin elokuvienkin kautta.

Yksi 90-luvun mainoksista tuttu hahmo on Kellogg'sin Tony-tiikeri. Varmasti suuri osa ikätovereistani muistaa Tonyn "Peliin tiikerin tuot..." -rallattelun sekä kannustavat ja motivoivat mainosvideot (Edelleenkin joka kerta alkaa tehdä aivan tajuttomasti mieli Frostieseja, niin yltiömakeita ja sokerisia kuin ne ovatkin).Miksi sitten pahoitin mieleni Tony-tiikeristä ja Kellogg'sin sokerimuroista? Ei, en ole fitnessjutta, jonka naama sulaa nähdessään jotain niin sokerista. Ei, en koe Kellog'sin olevan monikansallinen suuryritys, joka sulattaa napajäät. Pahoitin mieleni, koska joku (todella nerokas) trolli päätti tekaista Kellog'sin nimissä uuden mainoskampanjan Frosties-muroille ja Tonylle.

Tonyhan on tiikeri, joka haluaa aina auttaa lapsia. 20-30 vuotta sitten Tony auttoi lapsia selviytymään urheilusuorituksista ja elämän vaikeista hetkistä tarjoamalla "Hurrrrrjan hyviä" murojaan - ja aiheuttamalla sokerihumalan lapsille. Vuonna 2015 lapset ovat kasvaneet aikuisiksi ja heidän ongelmansa ovat myös päivittyneet tämän ajan maailmaan "sopiviksi". Tony haluaa edelleen auttaa ja rohkaista näitä samoja lapsia vapauttamaan sisäinen tiikerinsä, vaikka se tarkoittaisikin suihinottoa, rikollisen pieksemistä poliisin asemassa tai sitten itsemurhapommin räjäyttämistä keskellä kahvilaa...

Kyllä vain, tällaisia kevyitä aiheita Kellogg'sin sivuilta löytyy, mainosvideoiden kera. Kellogg's ei tietenkään mainosten takana ole - vai olisiko sittenkin?

NO EI OLE! ... Mutta kuka kaiken takana sitten on? Joku amerikkalainen huippukyberrikollinen? Anonymous? Riku ja Tunna? No ei sentään Riku ja Tunna mutta Suomesta tämä totta vie tulee!

Kyseessä on supisuomalainen, Hyvinkäältä ponnistava, voimakkaasti teoksillaan kantaaottava kuvataiteilija Jani Leinonen. Leinonen on aiemminkin ottanut hyvin voimakkaasti ja näkyvästi kantaa esimerkiksi Unkarin valtion asunnottomien kohteluun. Hän oli myös mukana kolmen hengen porukassa, joka vuonna 2012 varasti Helsingin Ruoholahden McDonald's -ravintelin Ronald McDonald pellehahmon, ihan vain kyseenalaistaakseen yrityksen etiikan ja arvot. Tulos: 60 päiväsakkoa Leinosen jengille ja Mäkkärissä mässäily vain jatkuu.


Tony Is Back - Help Tony! Pahoitin siis mieleni Tonyn vuoksi. Kuitenkin, Leinosen tempaus ja se, kuinka suuri vaikutus sillä nykypäivän some-aikakaudella luultavasti on Kellogg'sin menestykseen jäänee nähtäväksi. Joka tapauksessa mies aikoo jatkossakin kohahduttaa ja suunnitelmissa onkin jo dokumentti ihmisistä, jotka ovat toimineet monikansallisten yhtiöiden maskotteina.

Hienoa kaima-Leinonen, keep doing what you love! Itsehän taidan heti huomenna hakea paketin Frostieseja ja ruveta tiikeriksi!

Share this:

CONVERSATION

0 kommenttia:

Lähetä kommentti