Palkintopöhinää: National Society of Film Critics

Palkintokausi sen kun porskuttaa kohti helmikuun loppua ja Dolby Theateria. America's National Society of Film Critics on yksi Yhdysvaltojen vaikutusvaltaisimpia ja arvostetuimpia kriitikkoyhteisöitä ja 3.1.2016 sen jäsenet laittoivat päättyneen vuoden elokuvat ja tekijät jälleen paremmuusjärjestykseen. Tässä voittajat ja "perintöprinsessat":


Paras Elokuva:
1. Spotlight


2. Carol

3. Mad Max: The Fury Road





Paras Ohjaus:

1. Todd Haynes (Carol)


2. Tom McCarthy (Spotlight)

3. George Miller (Mad Max: The Fury Road)


Paras Käsikirjoitus:

1. Spotlight (Josh Singer ja Tom McCarthy)


2. Anomalisa (Charlie Kaufman)

3. The Big Short (Charles Randolph ja Adam McKay)


Paras Miespääosa:
1. Michael B. Jordan (Creed: The Legacy of Rocky)


2. Gexa Rohrig (Son of Saul)

3. Tom Courtenay (45 Years)


Paras Naispääosa:

1. Charlotte Rampling (45 Years)


2. Saoirse Ronan (Brooklyn)

3. Nina Hoss (Phoenix)


Paras Miessivuosa:

1. Mark Rylance (Bridge of Spies)


2. Michael Shannon (99 Homes)

3. Sylvester Stallone (Creed: The Legacy of Rocky)


Paras Naissivuosa:

1. Kristen Stewart (Clouds of Sils Maria)


2. Alicia Vikander (Ex Machina)

3. Kate Winslet (Steve Jobs) JA Elizabeth Banks (Love & Mercy)


Siitä, kuinka voittajat valitaan, voi lukea TÄÄLTÄ. Vaikea sanoa näin äkkiseltään, miksi voittajien joukosta uupuvat ns. "Oscar-tärpit" kuten The Danish Girl, The Revenant tai vaikkapa Joy ja niiden tekijät. NSFC:lla on kuitenkin tunnetusti "highbrow taste" eli hyvin, hyvin korkeakulttuurinen ja intellektuelli maku. Aiempina vuosina mm. sellaiset Oscar-voittajat kuin Matthew McConaughey, Julianne Moore ja Jennifer Lawrence ovat jääneet ilman palkintoa, vaikkakin esimerkiksi Daniel Day-Lewis, J.K. Simmons ja Cate Blanchett ovat tulleet palkintorooleistaan huomioiduiksi myös tässä gaalassa.

Tämän vuoden voittajista ja top3:sta muutenkin täytyy nostaa esiin Spotlight, Mad Max ja erityisesti miespää- ja miessivuosapalkitut Michael B. Jordan ja Mark Rylance. Mad Max oli ilman muuta yksi viime vuoden parhaista elokuvista, vaikka sen juoni jättikin parantamisen varaa. Spotlight on ollut niin paljon framilla näissä ensimmäisissä palkitsemisissa, että odotan sitä lähes eniten koko tulevista ensi-illoista. Michael B. Jordanin palkitseminen madaltaa osaltani entisestään kynnystä mennä katsomaan uusi Rocky -elokuva ja Mark Rylance nyt vain on aivan älyttömän hyvä Bridge of Spiesissa.

Tästä piti tulla The Martian - Yksin Marsissa -leffan pika-arvio, mutta onneksi satuin bongaamaan jutun tästä palkintogaalasta, amerikkalaiskriitikoilla on - ainakin tämän perusteella - silmää hyville elokuville.

(Kuvat: © IMDb.com)

Share this:

CONVERSATION

0 kommenttia:

Lähetä kommentti