Torstai toivoa täynnä - Myös Sodiksessa

Torstaiaamu valkeni päänsärkyisenä, mutta aurinkoisena. Siksipä aamupuuro ja kahvi menivät suorituksenkaltaisena ja Isoon Telttaan oli pakko suunnata heti herätyskellon hiljennyttyä. Elämänmakuisia poikavuosien kaveruustarinoita elokuvien muodossa katseltua pääsi jälleen toivomaan, että kassa täsmää alussa - ja varsinkin lopussa. Ei täsmännyt.

Kuluneen kevään ja kesälomankin aiheuttama univaje ja energianpuute tuntuivat aiheuttavan ennenaikaisen kuoleman, mutta onneksi se olikin vain päiväunta. Työvuoro kun loppui puoliltaöin, niin taisi kestää kymmenen minuuttia, että pääsin nauttimaan tuulivoimalla tuotettua virvoitusjuomaa tölkistä, jonka kylkeä koristi komea siipikarjaeläin. Elämä voitti välittömästi.

Elokuvia ei enää torstaille kertynyt, mutta koska Sodankylässä toisiksi parasta elokuvien jälkeen on - tasapistein loppukaronkan kanssa - Sodankylän henki ja ihmisiin tutustuminen, päätimme kanssatalkoolaiseni kanssa suunnata Jokirannan Laiturille sosialisoimaan. Tästä riittäisi tarinaa pidemmäksikin jutuksi, mutta todettakoon nyt ainakin, että paikallinen nuoriso on asiallista ja Star Wars ja Disneyn elokuvat riittävät yhdistämään ihmisiä yli sukupolvirajojen.

Puhelin kastuu koska jonotan sateessa Louise Brooksin tähdittämään ja The Dodge Brothersin säestämään mykkäelokuvaan, joten nyt luuri taskuun ja kohti elokuvia!

TORSTAIN TODISTETUT:
Ira Sachs - Little Men (USA/KREIKKA 2016)

Bill Forsyth - Gregory's Girl / Nykypäivän Romanssi (ISO-BRITANNIA 1980)

Jiří Menzel - Obsluhoval jsem anglického krále / Tarjoilin Englannin Kuninkaalle (TŠEKKI/SLOVAKIA 2006)

Share this:

CONVERSATION

0 kommenttia:

Lähetä kommentti