Tehtävä Sodankylä - Aamu 1

"Tää on Sodankylä kaukana, täynnä ihmeitä..."

Näin laulaa Herra Ylppö yhdessä Maj Karman komeimmista biiseistä. Ja kun saavuimme eilen - 10 tunnin autoilun, useiden kahvikupillisten ja lukuisien toistaan hauskempien ja hullumpien jutunaiheiden jälkeen - Kitisenrannan koulun pihaan, oli ilmassa jotain todella maagista. Oli kuin edellisvuoden festarista olisi kulunut vain hetki jos sitäkään.

Näin ensimmäisenä aamuna päällimmäinen ajatus on, että viiden tähden lattiamajoitus ja koulun tarjoama idyllinen kylpylämaailma - kylmä ja virkistävä aamusuihku: CHECK - ovat juuri niitä asioita, joiden ansiosta Sodis on aina kokemus.

On hurja ero tulla toista kertaa talkoolaiseksi Sodikseen. Vuoden takaiset tutut tulevat moikkaamaan, paikat ja käytännöt ovat tuttuja ja mikä tärkeintä: kokemus tuo varmuutta. Kun ei tarvitse koko aikaa olla täysin hukassa ja peloissaan, kaikesta nauttii aivan toisella tavalla. Kun edes Laiturilla eilisiltana parveilleet miljoonat hyttyset tai liian ohut retkipatja eivät saa talkoohymyä hyytymään, tietää olevansa oikeassa paikassa.

Tästä se alkaa, viikkojen viikko ja laulujen laulu. Sodankylän Elokuvajuhlat!

Share this:

CONVERSATION

0 kommenttia:

Lähetä kommentti