Kesäloman suunnittelua...

Saa nähdä, kuinka kauan tätä blogia jaksan pitää elossa, mikäli tämä kirjoitusvimmani pysyy yhtä pienellä liekillä, kuin se tähän saakka on pysynyt. Niin tai näin, tässä sitä taas ollaan!

Kesälomalla tai millä tahansa lomalla on hienoa matkustella. Vielä hienompaa on suunnitella tulevaa matkaa ja siihen liittyviä järjestelyjä. Päätin tuossa viime viikolla, ihan yks kaks, että elokuun lopulla olevasta kolmen viikon lomasta kaksi vietän Britteinsaarilla. Ja niinkuin pelkässä ulkomaille lähtemisessä ei olisi kylliksi, päätin suorittaa reissuni InterRail-matkana, eli tulen tutustumaan maailman vanhimpaan rautatieverkkoon mitä intensiivisimmällä tavalla.

Jo pelkkä ajatus siitä, että lähden yksin Reilille Britteihin kuulostaa minusta tajuttoman siistiltä. Mutta pakko silti myöntää, ettei minua haittaisi jos saisin matkalle jonkun kaverin mukaan. Mutta toisaalta, kaveripiiristäni ei aivan hirveän montaa sellaista yksilöä löydy, jotka nauttisivat paikallisten Boulder- ja Kiipeilykeskusten kiertelystä tai 24-tuntisesta patikkaretkestä ympäri Iso-Britanniaa. Tarkoituksenani on myös toteuttaa yöpymiset mahdollisimman taloudellisesti, eli tulen suosimaan sivustoa Couchsurfing.org erittäin paljon. Näiden edellä mainittujen seikkojen valossa lienee siis ihan näppärää, että lähden matkalle kahdestaan itseni kanssa.

Käydäänpä vähän läpi näitä hienoja suunnitelmia ja matkan (toivottavasti toteutuvaa) sisältöä...

InterRail ja junailu

Aivan aluksi suunnitelmani oli lähteä hieman laajemmin koko Eurooppaa käsittävälle reissulle. Kompaktien ratkaisujen ystävänä päädyin kuitenkin kohdistamaan matkustuskiimani yhteen maahan, koska tahdon että matkakohteestani jää mieleen muutakin kuin maan lippu ja juna-asemien nimet.

Lontoo-Inverness-Edinburgh-Glasgow... Siinä ensimmäisen viikon aikataulu. 8 matkustuspäivää kahden viikon reissulla mahdollistaa mukavasti sen, että voin rauhassa viettää haluamissani paikoissa lähes poikkeuksetta vähintään yhden yön ja näin kartuttaa kulttuurikokemuksiani. Aloitan matkani suuntaamalla Skotlantiin, koska sieltä alkaa myös matkan puolivälissä koittava Three Peaks Challenge, josta kohta lisää. Edinburghissa tutustun kansainvälisen tason kiipeilykeskukseen, joten odotukset ovat korkealla!

Bangor-Cardiff-Liverpool-Manchester-Newcastle upon Tyne-Lontoo... Toinen viikko sisältää hieman suurempia kaupunkeja, eikä jalkapallotarinoilta voi välttyä. Anfield, Old Trafford, St James Park, Wembley... Tutustumisen arvoisia paikkoja todennäköisesti ja, noh, mikäpä minua estää niissä vierailemasta? Manchesterissa ja ehkäpä Newcastlessakin olisi tarkoitus myös kiipeilyä käydä kokeilemassa, mikäli vanhan jalat palautuvat suht hyvin vaelluksesta. Lontoossa tuskin tarvitsee paria päivää pidempään viettää, kunhan vain olen 2.9. Gatwickin lentoasemalla konetta odottelemassa.
Sohvasurffaus

Yöpymiseen kahden viikon reissulla kuluisi tuhottomasti liikaa rahaa, jos asetetaan yhden yön hinnaksi hostellissa esimerkiksi n. 25 puntaa. Tämä tekee 14 yön retkellä sellaisen 350 puntaa, joten halvempi ratkaisu, oli se sitten taivasalla nukkuminen tai jokin muu, on joka tapauksessa tervetullut säästö. Sohvasurffauksen etuna on mielestäni se, että saa katon päänsä päälle ja pääsee kätevästi tutustumaan paikallisiin ihmisiin. Sosiaaliselle ihmiselle tällaiset tapaamiset tuskin tekevät pahaa, eikä ihmissuhteita yksinkertaisesti voi olla liikaa. Taivasalla nukkuminen tuskin tällaisia kokemuksia tuo. Toivon toki, etten joudu vahingossa minkään brittiläisen huumelordin sohvalle nukkumaan, mutta toisaalta, olisipa ainakin jotain mistä kirjoittaa!


Three Peaks Challengen reitti

Vaellusta aktiivilomalla


Tällaisena hyperaktiivisena ihmisenä lomareissullakin on pakko päästä kokeilemaan omia rajoja. Kesälomani ei olisi voinut osua parempaan saumaan, sillä juuri matkan puolivälin aikaan pääsen tutustumaan hyvin läheisesti Brittien kolmeen korkeimpaan vuoreen. Ben Nevisin, Scafell Piken ja Snowdonin valloittamiseen kuluu aikaa n. 24 tuntia ja siitä liikkeellä ollaan 14 tuntia, 10 tuntia kuluu Britannian halki ajamiseen autolla, vuorelta toiselle siirryttäessä siis. 42 kilometriä vuorilla on todennäköisesti älyttömin tempaus mitä kesälomalla voi keksiä, mutta kokemuksena todennäköisesti mitä mahtavin!

Nyt tuli taas kerralla niin paljon tekstiä, etten jaksa edes oikolukea tätä. Nyt hieman matkan suunnittelua ja toki töitäkin, yövuorossa kun taas olen...

Share this:

CONVERSATION

0 kommenttia:

Lähetä kommentti